21 Aralık 2009 Pazartesi

21.Aralık.2009 - Pazartesi

En Uzun Gece

Eğer güneyyarımküre değilse mekanınız en uzun geceyi yaşayacaksınız bu gece. En uzun gece. Söylemesi bile ağıza dolu dolu bir tat bırakıyor. Belki sizin için en uzun gece bir sevdiğinizi kaybettiğiniz gecedir ya da bitmek bilmeyen bir kabusun içinde kilitli kaldığınız gecedir en uzunu; ancak iş coğrafya bilgisine kalırsa ve kuzeyyarımkürede yaşıyorsanız sizin için en uzun gece bu gece. Gerçekten 21 Aralık değil de sıkıntıların ve ayrılıkların en acısını yaşadığınız gece olabilir en uzun geceniz; ancak böylesi bir durum söz konusu değilse dokunuşların, sevgilerin ve sevişmelerin de en uzun gecesi olabilir pekala.

"Sevdamın o büyüdüğü en uzun gecede bir yerdeyim / ben uzandığım isteğe çok uzak o yerde kendimleyim / o duaların bittiği hasretin delice haykırdığı / ve karanlığın indiği bir yasak gönülle beraberim " diye başlayan nedense aşkından bir türlü vazgeçemediğim bir Sezen Aksu şarkısına isim olmuş en uzun gece ya da neyin tarafı olduğunu bir türlü anlayamadığım Ahmet Altan'ın kitabının ismi.

Bir ritüeli olmalı bunun diye düşünüyor insan ister istemez, en uzun gece ritüeli. Ben olsam neyi seçerdim? Uyurdum gibime geliyor, bugünlerde öylesine az uyuyorum ki!



Seri Sonu ve Sene Sonu Post-iti

* En uzun gece temalı yazı düşünülecek, yazılmasa da olacak.
* Orhan Veli'nin Yolculuk şiiri yüksek sesle okunacak,
* Ahmet Hakan Coşkun'un sene sonu postiti bir daha okunmayacak.
* Buket Uzuner'in postiti merak edilecek, post-it kullanmıyorsa neden kullanmadığı araştırılacak, mümkünse ulaşılabilecek bir kanaldan yazması rica edilecek (internet sitesi olabilir)
* Cenk ve Erdemli bir banka reklamı dolanıyor televizyonlarda son günlerde, bu vesile ile Cenk ve Erdem'in bir yaralı parmağa ürik asit transferi yapıp yapmadıkları merak edilecek.
* Eften ve püften şeylere gereğinden fazla zaman ayırıp ayırmadığım kontrol edilecek.
* Kontrol kalemi alınacak.
* Haziran bulutlarından yorgan yapılabilinir mi, araştırılacak.
* Dağıtımı Trakya yerelinde yapılacak kaliteli dergi Cadrage'nin yakın çevrede tanıtımı yapılacak.

Nevzat Tekin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder